dimarts, 14 d’abril del 2009

Partida Railroad Tycoon, 4 d'Abril de 2009

Després de tornar de les mini-vacances de setmana santa, hem tornat al vici. I quina millor forma de fer-ho que jugar a un dels millors jocs que tenim. El Railroad Tycoon!



Per qui no el conegui és un joc de trens basat en part en un famós joc d'ordinador. Per començar en obrir la caixa que pesa un munt, et trobes amb uns components de molt bona qualitat. Un grapat de trenets de cada color per cada jugador, diners, certificats d'accions, cubs de fusta de colors, hexàgons amb línies de tren, peces de plàstic d'esgotament molt xules i el millor de tot. Un taulell ENORME de l'est dels estats units!!!






El joc es basa en anar muntant la teva infraestructura de línies de tren connectant ciutats, millorant el teu ferrocarril, i fent entregues de cubs entre ciutats. A tot això sumem que hi ha una fase de subhastes, que segons si construeixes per terreny pla, riu o muntanya, els costos són diferents i que van apareixen cartes amb diferents "events" i/o premis com ara: el primer que connecti New York i Chicago guanya 10 punts fan del joc un Eurogame en tota regla.

La partida ha durat 2 hores justes. Clarament qui ha jugat millor aquesta partida ha estat el Gerard, que ha començat amb l’apreciada connexió entre Richmond i Atlanta que li dóna 8 punts, això li ha costat zero dòllars a la subhasta ja que ho ha pogut fer sent segon. Després ha aconseguit les dues cartes inicials de millorar el ferrocarril a nivell 4 i entregar a través de tres enllaços. A partir d'aquí s'ha distanciat bastant i no l'hem pogut atrapar.

L'objectiu de l'Anna en canvi ha estat més estrany. Li ha agradat molt una carta que comunicava Minneapolis i New Orleans…. Que estan llunyíssim. I el seu objectiu ha estat fer aquesta connexió per guanyar els 10 punts que dona la carta.

La Mònica s'ha centrat amb la zona més densa del taulell, per on hi ha New York. Ha exprimit tots els cubs de la zona però no sé com s'ho ha fet però s'ha endeutat la tira! Ha acabat amb 12 accions i aquest ha estat el seu principal handicap.

L'Òscar ha estat a la zona centre-esquerra del taulell amb l'Anna, però no ha estat suficient.





Com a curiositats, a les noves cartes d'events n'hi ha hagut dues que han estat massa bèsties. Una és que els cubs vermells que s'entreguin dupliquen puntuació. Aquesta carta ha sortit just quan el Gerard tenia 2 cubs vermells per entregar i acabava de pujar el ferrocarril a nivell 7! Total 28 punts a la butxaca!

Una altra ha estat per l'Òscar que era una línia de 10 punts que només li faltava 2 torns per tenir-la feta.



Total, al final la puntuació ha estat: Anna 39, Mònica 76, Òscar 93 i Gerard 109.

 Puntuació que li dono al joc: 10. Tot i que crec que hauríem de revisar les cartes d’events per fer-les un pèl més equilibrades.

 A favor:

  • Components boníssims
  • No hi ha downtime. Cada ronda es fa molt ràpida i de seguida et torna a tocar
  • Taulell gran. Tot està molt clar
  • Diners: és un joc econòmic. Has de comprar per tenir més diners. Però quan ja en tens molts, passes a tenir-ne menys. A més sempre pots demanar accions, però has de pagar interessos tots els torns.

 En contra:

  • Potser hi ha alguns events massa bèsties
  • Necessites una taula massa gran per jugar. Només és una pega quan no tens la taula adient.

 Proposta per la següent partida: Agricola o Puerto Rico








Partida Alhambra, 4 d'Abril de 2009



Bones gamers. Aquest dissabte ha estat intens. Tant que hem fet dues partides en un dia. De 22 a 24h al Railroad Tycoon i després d'un petit descans hem jugat a l'Alhambra fins les 2.

És un joc molt senzill. Com ho pugui ser l'Aventureros al tren o el Carcassonne. Ideal per iniciar a nous potencials gamers. A més va guanyar el prestigiós premi Spiel des Jahres al 2004.




Hem jugat al joc bàsic amb la segona ampliació que inclou un nou tipus de moneda, els diamants, uns 10 personatges amb habilitats especials, campaments i ponts.





El joc es basa en anar construint la teva Alhambra. Per fer-ho al teu torn bàsicament tens 2 opcions, bé 3 opcions però la tercera no es fa gairebé mai:
1) agafar diners
2) gastar diners per comprar edificis

La gràcia està en que el preu dels edificis és aleatori, que hi ha 4 tipus diferents de moneda + el diamant, i que has de pagar l'import amb la moneda exacte que toqui.

Si pagues de més, no tens canvi, i si pagues el preu just tens un torn addicional!

Com a anècdotes de la partida l'Òscar va agafar un personatge, la Fàtima que podia fer 2 coses: donar-te 8 punts a la puntuació general o canviar-la per un altre personatge aleatori. Vaig optar per la segona opció i va sortir un personatge que no vaig utilitzar en tota la partida :(


Classificació a la partida: Gerard 96, Mònica 99, Òscar 123 i Anna 128

a favor:
  • Joc molt senzill ràpid d'introduir
  • Es pot jugar sense personatges, ponts i campaments per fer-lo encara més assequible
  • Duració curta. Normalment en poc més d'una hora n'hi ha prou

en contra:
  • Massa senzill
  • Tens massa poques opcions al teu torn. Moltes rondes et limites a agafar una moneda
Puntuació del joc 7.5


dilluns, 13 d’abril del 2009

Calendari de Primevera

Hola a tots.
Ja ha començat el 2on trimestre del 2009 i és hora de fer calendari. Com ja va sent habitual els hi demanem a les nenes que el facin per evitar pol.lèmiques, però al final sempre l'hem d'acabar fent nosaltres. Per tant aquí va la proposta:

11/4/09 RailRoad Tycoon
25/4/09 Caylus
16/5/09 Alta Tension
30/5/09 El Grande / Agricola
13/6/09 Through the Ages
27/6/09 Alta Tension

Que us sembla ? Veieu que he estat moderat i no he posat ni Warcraft ni Dracula.

dimecres, 8 d’abril del 2009

Evaluació primer trimestre

Ja s'ha acabat el primer trimestre de l'any i toca evaluar com ha anat aquest hivern.

Quan vam inaugurar aquest blog, vam fer el calendari d'hivern amb la llista de jocs i dies que ens tocava jugar. Entre que tots hem tingut compromisos, i que els 4 crios han agafat varicel·la (cada un una setmana diferent), han fallat força dies de partida.

Aquest és el calendari d'hivern on a la dreta poso el joc real al que hem jugat. Només quadra el del dia 31 de gener!


DataJoc planificat Joc real
17/01/09
Fury of Dracula
31/01/09Railroad Tycoon / AgricolaAgricola
14/02/09Mare Nostrum
21/02/09El Grande
28/02/09Puerto Rico
07/03/09Through the Ages
14/03/09San Juan / Meuterer / Inka
21/03/09Through the Ages
28/03/09Railroad Tycoon / Agricola / Caylus
4/4/2009Catan / Thurn and Taxis / AlhambraEl Grande
25/04/09Warcraft: The Boardgame

Com a extres a comentar d'aquest trimestre hi ha hagut partides a l'Alta tensión i a l'Age of Empires III, però que no han estat amb el nostre grup complert.

També hem tingut la incorporació de dos jocs nous (es nota): el Grande que se l'ha comprat el Gerard, i el Through the Ages que ha estat un joc print&play per mi.

Bé, al calendari vam apuntar que d'aquí a dues setmanes toca warcraft.... em temo que no es complirà, je!je!

Temporada nova, calendari nou. Ara li toca al Gerard que faci el nou calendari del segon trimestre que publicarem en breu. Gerard, no t'oblidis reservar un espai pel maig pel joc que em regalaran tot i que encara sigui una incògnita!


diumenge, 5 d’abril del 2009

Partida El Grande 4 d'Abril i sobre els jocs nous.


Que tal Gamers?!
Ja m'he tret el mono i hem fet la segona partideta al Grande. Com tot joc, la primera partida és sempre de tanteig, apendre els mecanismes i començar a veure les possibles estratègies. Un joc nou sempre es motivant i et crea grans expectatives; segurament ja t'has llegit les instruccions i potser també reviews. A part si ets tu qui te l'has comprat, has estat un temps mirant tot de jocs, comentant-los i al final has fet la comanda. (de fet el procés de compra d'un joc pot durar mesos de reviews, emails, comentaris...amb l'Òscar sempre diem que es tan xulo jugar, com la pel.líula que ens muntem abans de decidir-nos i comprar). Els 2-3 dies on esperes que te 'lenviin se't fan llargs. .. pero al final arriba la caixa.....i el moment es emocionant....desemboliques i alla està. Segurament feia mesos que el volies i ara el tens davant teu. Només queda trobar el gran dia per quedar i jugar! Obres la caixa i per primer cop veus els components i el taulell...l'Òscar i jo el montem...les nenes xerren....i després l'Oscar es posa a explicar les instruccions...jo escolto atentament ..i les nenes s'adormen (això si l'explicació dura més de 5 minuts..que és habiluat)...la veritat es que escoltar instruccions es pesat (recordar la del Through the Ages...30 minuts d'explicació complicada a les 12 de la nit!) Finalment ens posem a jugar i veus si el joc te potencial o no. De vegades la primera partida es l'última doncs el joc ja no t'ha agradat, cosa que no va ser el cas del Grande que va deixar un regust de boca molt positiu, i per tant moltes ganes de tornar-hi.

Sobre la partida d'ahir:
Va ser emocionant . Com diuen les reviews, el joc és força equilibrat i tots 4 vam anar força junt les 9 rondes.L'Òscar i jo anavem empatats davant i l'Anna i la Mònica empatades darrera però molt junts a nosaltres. No va se fins la ultima ronda (la 9) on l'Oscar va acabar juanyant. Puntuació: Oscar 104, Gerard 100, Mònica 95, Anna 90. Es un joc de fàcils mecanismes, s'explica en 5 minuts, fàcil de jugar, poc down time, però amb molta estratègia. De la ronda 1 a la 6 és tot fàcil, vas posant caballers i fent punts, però de la 7 a la 9 la cosa es complica, hi ha molts caballers al taulell i controlar el territori es fa difícil
La duracio: 90 minuts suficient
Repetibilitat: alta. Es un joc que sempre es pot jugar
Consells
  • No perdis el compte desl caballers que hi ha a la torre. (no es tan dificil!)
  • Quedar segons a un territori també puntua. Divesificat i estigues a tot arreu
Anecdotes:
  • La Mònica a l'última ronda va fer l'error típic que posa a les instruccions: quan es puntua la torre, si en el disc poses la regió on hi ha el rei, no mous els caballers...i en tenia la tira! Si no ho hagues fet suposo que hagues quedat en segona posició, o potser primera si tots aquells cavallers els hagués posat pel taulell en lloc de la torre.
  • L'Anna tenia la possibilitat a la ronda 7 de agafar una carta que li donava 25 punts ( i 15 a mi que era al segon que Beneficiaba), pero es va despistar i no la va agafar. Segurament l'hi hauria fet quedar 2 (o primera?).

Puntuacio: 9,5. gran joc. Està al meu top 5.

Pròxima partida: Jo faria Rail Road Tycoon, o Caylus, que els tenim una mica abandonats, encare que si quedem d'hora i tenim la canalla dormint a les 21:30, un Through the Ages tambe estaria bé.

Bones vacances de Setmana Santa pels que en tingueu!

dijous, 2 d’abril del 2009

V Campionat de Carcassonne

Hola Amics.
Potser ja ho sabeu pero s'acosta el V campionat d'Espanya de Carcassonne.
Nosaltres vam aprticipar al II, vam fer 4 partides però no ens vam classificar per la fase final. Ara no se com serà el reglament pero en aquell campionat tothom feia 4 partides i es sumaven els punts de les 4.Despres els 8 que tenien mes punts passaven a la final. Per tant l'estratègia és clara. A les patides es igual guanyar o no, l'únic es sumar molts punts. Per tant sempre s'ha de anar amb els teus seguidors a colaborar amb els contrincants de la taula i aixi anar fent punts conjuntament. Aquest reglament va rebre forces critiques, i jo opino igual: s'hauria de puntuar per posicio en la partida i no pels punts; així contaria molt mes l´estrategia, i guanyar seria important.
Jo vaig quedar 9è!

Be, a veure si ens hi veiem. Jo si puc hi aniré. I ja sabeu el guanyador a a Essen pel Mundial!!

V CAMPEONATO DE ESPAÑA DE CARCASSONNE
LUGAR: ESPACIO JUGAR X JUGAR - FIRA DE L'ASCENCIÓ - GRANOLLERS DÍA: 24 DE MAYO DE 2009, 10:30. INSCRIPCIÓN: Abierta y gratuita a todo el público.HORARIO DE INSCRIPCIÓN: 24 de Mayo, 10:00 a 10:30. PREMIO: Viaje y participación para el ganador al mundial de Carcassonne, el 24 - 25 de octubre

En la pàgina principal de Devir trobareu més informació