dimecres, 29 de juliol del 2009

Nou print&play: Gloria a Roma!



Hem fet una nova descoberta. El Glory to Rome!




Es tracta d'un joc de cartes de 2 a 5 jugadors que comparen bastant amb el San Juan i Race for the Galaxy. Tot i que està més mal colocat al ranking que aquests dos últims, els que hi juguen en parlen molt bé. Diuen que és més complert que els altres dos. Té un 7.48 de puntuació mitja, mentre que el San Juan té un 7.46 i el Race for the Galaxy un 8.01.

Al joc vas agafant uns rols, els altres jugadors poden seguir-te en aquest rol o passar. Vas agafant treballadors, tenint cliente-la, construint edificis, i millorant el teu tresor particular.

El que m'ha fet deceidir pel joc és el que també va passar fa poc amb el gran joc Through the Ages! A la web www.labsk.net, el JGU va fer un rediseny genial del Through the Ages. Molt millor que l'original.
Aquesta vegada ha estat el col.laborador Punisher, que ha fet un gran redisseny del Glory to Rome.
Publico una foto perquè compareu les cartes originals amb les redisenyades:



I aquí us deixo els enllaços on trobareu primer, el joc sencer redisenyat per Punisher:

i segon les instruccions traduïdes i maquetades per JGU.


Res més queda per dir. A imprimir-ho tot i començar-ho a montar!
Properament publicaré les fotos de com ha quedat, i amb una mica de sort una review d'una partida amb el joc :)

Salut i bones vacances!

dissabte, 18 de juliol del 2009

17 Juliol 2009 Sessio Gamer a Gelida. Age of Empires III


Com estem?
Finalment hem pogut organitzar una sessió amb els de la feina. De l'ultima quedada feina ja uns 5 mesos, pero es que amb els horaris que estavem fent ultimament era dificil. La idea era quedar dora, sobre les 20:30 , per aixi tenir temps per jugar almenys a 2 jocs.....pero no contavem que era dia 15, operacio sortida, i que la AP7 estava a rebossar. Finalment, despres de 2 hores de carabana, vaig poder fer els 30 km que separen Sabadell de Gelida i arrribar a les 22:00 a lloc.
Allà estavem l'Angel, en Dani, el Ricardo i jo en Gerard. Teniem 3 jocs per triar: El Grande, Alta tension, i Age of Empires III. Finalment ens vam decidir per aquest utlim.


La partida:
Les estrategies de la gent van ser força clares. L'Angel es va especialitzar en descubriments i materia prima. Es el que va tenir mes cartes de descubriment, unes 6. . El Dani va fer-ho molt be doncs dominava totalment la colonitzacio d'america. Cada puntuacio sumava molts punts doncs controlava en primera posicio molts territoris. En Ricardo tenia una estrategia mes dispersa. Feia una mica de tot. A la Era II i III pero va jugar be la colonitzacio i va fer forces punt de control de territori. Pel que fa a mi, em vaig limitar a fer diners amb materia prima per poder comprar cartes de Avance. Vaig acabar tenint-ne 2 de Era I, 2 de Era II i 2 de Era III. A part pel que fa a la colonitzacio l'objectiu era estar en segona posicio al maxim de territoris possible i aixi anar suman +2 punts. Al final de tot el Dani era el primer, pero degut a les cartes d'avance, vaig fer mes de 30 punts de cop, cosa que va fer que passes jo per davant. Posicio final: Gerard, Dani, Ricardo, Angel.

Anecdotes:

  • L'Angel les primeres rondes tenia una estrategia de descubriments + colonitzacio que li feia anar primer. El que va passar es que no era correcta la manera de procedrir i vam haver de tirar enrera les seves jugades. Es va quedar amb 0 punts a la primera puntuacio.

  • En Ricardo, a la ultima ronda va colocar un colono per conseguir un mercader. Va ser gracios, doncs en aquesta ronda no serveix absolutamnet per res.


  • Cap al final de la partida l'Angel i el Dani va anar a descubrir un territori amb força 5, pero els hindigenes eren 6 ! Mala sort. De 6 hi ha poquissimes cartes.





Conclusions:

Ara que ja he fet dos partides tinc clar com es el joc i quines coses te bones i dolentes. La meva puntuacio es de 8.5. El joc es bo pero no excel.lent. Es entretingut i te components de alta qualitat. El down time es baix i el joc es desenvolupa agilment. Pero en contra li falta potser un pel mes de estategia. A part del cartes d'avance son escasses i en general poc potents. El problema potser recau en que el llisto esta molt i molt alt. En la nostra ludoteca, des de fa temps que nomes juguem a jocs que estan al top 10 del BGG i que realment son obres mestres: Agricola, Grande, Puerto Rico, Dominion , Caylus, Through the Ages, Alta Tension, y Rail Road Tycoon ( que esta al aposicio 20 aproximadament per mi injustament). Això pero es subjectiu. Per exemples per mi el numero 1 ara mateix es el Grande (amb l'ampliacio el Grandissimo), en canvi per l'Oscar es el RailRoad Tycoon.Per mi l'Agricola no hauria destar el 1 del BGG doncs per Puerto Rico m'agrada mes. L'Oscar segur que no hi està d'acord. Per tan la conclusio final es que una partida al Age of Empires III et fa passar una bona estona i aixo ja es suficient per tenir ganes de tornar-hi a jugar.

Proxima partida: Ultimament tinc moltes ganes de jugar a El Grande, pero un Dominion tampoc estaria malament



divendres, 17 de juliol del 2009

Ja ha sortit el número 15 de la revista Ludo

Aquí teniu l'enllaça al número 15 de la revista gratuita sobre jocs de taula:
http://www.box.net/shared/rexjvv5u8j

En aquet número fan reviews de:
  • Guerra Fría: Cía vs KGB
  • Automobile de Martin Wallace. Està a la posició 105 i pujant
  • Small World. Posició 33
També hi ha una ajuda pel joc Galactica que ja ha escalat fins a la posició 19 de la BGG.

Hi ha un article interessant sobre jocs de terror i un altre de la fira JugarxJugar, entre altres

Finalment un joc print&play que es diu ganimedes

dilluns, 13 de juliol del 2009

Partida Dominion 10 de Juliol de 2009

En una compra compulsiva abans de les vacances, el Gerard s'ha comprat un altre joc del top 10 de la Boardgamegeek. Últimament el nivell ha pujat tant que a la seva col·lecció només entren jocs del top 10, je!je! El joc, com no, ha estat l'últim guanyador del prestigiós premi Spiel des Jahres: el Dominion

Bé. passarem a explicar una mica el joc: es tracta d'un joc de cartes. Però no d'un joc de cartes qualsevol. Dins la caixa hi ha la fribolitat de 500 cartes! Aquestes cartes estan dividides en els següents grups:
  • Tresor: cartes de bronze, plata i or. Serveixen per comprar cartes
  • Victòria: estats, ducats i províncies. Et donen punts al final de la partida. De fet, guanya qui té més punts de victòria. La gràcia està que com més cartes d'aquestes tens, més punts tens al final, però més et molesten dins la teva baralla, ja que durant el joc són cartes inútils
  • Maledicció: és una carta que et treu un punt de victòria
  • Regnes: hi ha 25 cartes de regne, de les quals es juga amb 10 cada partida. Fan accions especials. Aquesta és la gràcia del joc. Fa que cada partida sigui diferent, ja que cada partida s'escullen 10 regnes dels 25 possibles. Això dona lloc a que totes les partides seran diferents.
He fet un petit càlcul per veure si quantes combinacions es podien fer de partides diferents. He fet la fórmula del coeficient binomial o combinació: C(25,10) = 3.268 .760!!! és a dir que podem fer 3 milions de partides i totes amb una combinació de cartes de regne diferents!!!!
i encara més, si ajuntem la nova ampliació del dominion que es diu la intriga, la combinació ens surt de 10 mil milions!

Seguim explicant el joc. Amb aquestes cartes de tresor, victoria i regne, es tracta d'anar construint la nostra baralla. Tothom comença amb una baralla idèntica de 10 cartes, i l'originalitat del joc recau en que anem comprant cartes que afegim a la nostra baralla i així va creixent :)

El joc s'acaba quan tres piles de cartes del centre s'acaben, o quan s'acaben les cartes de provincia. Qui a la seva baralla té més punts de victoria guanya.

Divendres vam fer dues partides. Van durar poc menys d'una hora cada una. La primera va guanyar-la l'Oscar que va fer 30 punts, a força distància dels següents. Però és normal ja que jugava amb l'avantatge de saber-se les regles i les cartes de memòria.
A la segona partida la cosa va estar més igualada. El Gerard i l'Oscar van empatar a 31 punts i l'Anna i la Mònica van fer-ne vint-i-llargs cada una.

Pros:
  • joc molt original i diferent del que teniem fins ara
  • poc downtime ja que els torns són molt ràpids
  • cartes de qualitat. La caixa està preparada per guardar-les ben ordenades
  • Molta jugabilitat. Ja que cada partida serà diferent
  • Joc curt. Això pot ser un pro o un contra...
Contra:
  • Joc curt
  • no té taulell. Això tant fa ja que podria tenir-ne. Però a vegades hi ha gent que el fet de que no tingui taulell li és un punt negatiu. Per mi no.
Puntuació: 9. Per mi és un diamant. S'ha convertit directament en un dels millors jocs que tenim

Per la propera partida proposo un dominion, je!je!