dimarts, 2 de febrer del 2010

Director de Fabirca. 29 gener 2010















Hola familia.
Aquest divendres vam provar la nova compra nadalenca de l'Angel: Factory Manager. Les espectatives eren altes: mateix disenyador que el Alta Tension, i tematica ajustada als nostres gustos.

El joc:

Cada jugador te la seva fabrica i ha d'anar comprant maquinaria per anar fent-la creixa. Al final de la 5na ronda qui te mes diners guanya la partida. Cada ronda te 5 fases:
1. Subasta de torn
2. Preparar el mercat de maquinaria i magatzem
3. Comparar maquinaria i magatzem
4. Burocracia: Ajustar marcadors
Tot molt facil i rapid.
La partida:
L' estrategia clau es anar fent creixer la fabrica de manera equilibrada, es dir has d'anar augmentant la capacitat productiva juntament amb el magatzem, i a part has d'anar optimitzant recursos comprant robots i fent millores energetiques. Si et descuides un dels punts perdras l'equilibri, i no podras guanyar la partida.
En el nostre cas, l'Angel i el Gerard van fer creixer bastant equilibradament la fabrica, en Raul es va especialitzar en robotica, mantenint pero una fabrica força equilibrada, i finalment en Dani i en Ricardo van oblidar el magatzem cosa que els perjudicava molt en la fase de burocracia.
Finalment el millor director va ser l'Angel, despres el Gerard, el Raul, en Dani i el Ricardo.












A favor:
  • Es un joc senzill. Dura uns 60 minuts, i pot allargar-se a 80 com a molt.
  • Es un joc força jugable i repetible.
  • El down time es baix, de fet l'unic moment on t'has de posar a pensar es en la compra, pero nomes en la ultima ronda pots passar-ti una mica de temps.
  • Cada un te la seva propia fabrica i la fent creixer ( tipus agricola amb senzill)
  • La puntuacio es fa al final de la partida, per tant fins al final no es sap qui guanyara. Aixo fa que ningu es quedi despenjat ja a la meitat.
En contre:
  • La subasta per l'ordre de torn: es molt pobre, ningu aposta, no val la pena doncs al mercat hi ha moltes opcions per comprar i ser el primer o l'ultim no te massa rel.levancia
  • Poca interaccio entre els jugardors: al tenir cada un la seva fabrica, es com si cada un jugues en solitari. Això es el que passa amb jocs com l'Agricola. En canvi en jocs com el Grande o Railes hi ha molta interaccio doncs els moviments dels altres afecten moltissim als teus. En canvi en el Director de Fabrica pots afectar realment poc als altres.
Despres del la partida vam fer un ciudadelas i tot plegat fa fer que acabessim la jornada a les 3:00 !!!!!






Fins la proxima.