diumenge, 22 de febrer del 2009

Partida El Grande 21 febrer 2009


Avui hem estrenat El Grande!

Ja tocava provar un joc nou, i més si és un del top 10 de la BGG

El joc en si ha agradat molt. Es tracta de l'edició Decenial Edition que conté el joc bàsic i les ampliacions: Grandissimo, Intriga i el rei, Gran inquisidor i colonias i El rei i las colonias. 

Sent la primera partida, l'hem feta al joc bàsic. Els components del joc són de qualitat. El joc et situa al mapa d'Espanya cap al segle XV. Es tracta d'anar col·locant els teus cavallers a diferents regions del mapa. Qui tingui més cavallers a una regió guanya més punts. Has de distribuir els teus cavallers pel taulell intentant maximitzar les regions on ets el que tens més cavallers.

Els cavallers es mouen en base a cartes d'acció, i el torn es decideix amb unes cartes de poder. La partida dura 9 rondes. A les rondes 3, 6 i 9 es puntua.

La partida ha estat molt divertida. Ha durat unes dues hores, però sent la primera partida i comptant que s'han hagut d'explicar les regles, segurament amb 90 minuts és suficient.

Inicialment tots estavem més o menys igualats, però a la sisena ronda, el jugador blau (la Mònica), s'ha començat a distanciar, per acabar guanyant.
A la partida hi ha hagut tot de jugades interessants que caldrà recordar per poder posar en pràctica (o no) a la següent partida. Per exemple, una jugada del Gerard a la tercera ronda que ha colocat un cavaller a una regió buida i tot seguit ha mogut el rei per protegir-los i puntuar al màxim. També la carta Veto que ha agafat l'Òscar a la segona ronda i no ha servit per res.

Al final de la partida hem quedat: Mònica 123 punts, Òscar 103, Gerard 92 i Anna 83

Pros:
  • Joc diferent dels que tenim fins ara, es basa en control de zones.
  • Tens una baralla de cartes de poder per apostar per ser el primer a jugar. Si jugues una carta més alta, tens més opcions de ser primer, però rebràs menys cavallers. A més, la descartes i als pròxims torns no la tindràs.
  • El castell dóna certa intriga ja que no es veuen els cavallers que hi ha
  • Hi ha uns discs per escollir una regió de forma oculta, cosa que dóna certa tensió al joc.
  • La caixa és relativament petita per ser un joc junt amb 4 ampliacions.

Contres:
  • Downtime no en té massa. Potser a l'última ronda que trigues una mica més a pensar
  • No és un joc que puguis introduir fàcilment a un no gamer.   
  • És un joc una mica de puteig, ja que la gent et mou cavallers teus, et bloqueja amb el rei o et pren el lideratge d'una regió (nota: això també pot ser un "pro")
  • La foto de la caixa és horrible

Joc que m'agradaria jugar a la propera partida: Through the Ages (si l'acabo), Railroad Tycoon (que ja toca), War of the Ring (tot i que amb les nenes és impossible)
Millor joc ara mateix per miRailroad Tycoon 

Puntuació: 8.5











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada