dilluns, 16 de febrer del 2009

Through the Ages: A Story of Civilization













Hi ha un gran joc dels tops de la BGG que es diu Through the Ages. Tothom en parla molt bé. És d'estratègia, civilitzacions i gestió de recursos. Hi ha 4 èpoques, des de l'antiguitat fins a l'època actual.

És un joc molt complert: pots fer pactes, hi ha líders com Napoleó i Juli Cèsar, hi ha meravelles: piràmides, Torre Eiffel, etc. I també vas canviant de govern: democràcia, teocràcia….
Tot això ho has de compaginar amb la teva gestió de recursos. Bàsicament els treballadors, recursos, tecnologia i cultura. Els treballadors serveixen per assignar-los a tasques i produir més menjar, recursos, tecnologia, etc. Els recursos són la moneda del joc. La tecnologia serveix per poder obtenir millors cartes, per exemple millorar la mina i que produeix més, i la cultura directament no serveix per res. Però en acabar la partida qui més cultura té és qui guanya la partida.

És de 2 a 4 jugadors i diuen que el joc avançat dura unes 3 hores i el joc complert en dura 4.

El seu principal problema és que està en anglès i la dependència de l'idioma és molt alta. Degut a això, els companys de la web labsk, n'han fet un redisseny.

En aquest joc hi ha unes 350 cartes, un taulell central i un petit taulell per cada jugador. La veritat, han fet un treball perfecte. La qualitat tant de les cartes com del taulell és molt superior al joc original, cosa que motiva bastant a fer-se'l.

Tant que he decidit provar de muntar-lo.

Fer les cartes és el que dóna més feina. 350 cartes per davant i 350 per darrera. A tamany gran (tipus magic). S'han de tallar amb regla i cúter i posar-les en fundes xines (a 80cts cada paquet de 100).
Llavors pel taulell gran i els individuals, he trobat a l'Abacus que venen una cartolina força gruixuda, si un paper normal és de 80mg, aquesta és de 600mg. Llavors s'imprimeix en paper adhesiu i s'enganxa a sobre aquesta cartolina. Penso que és millor aquesta opció que imprimir el taulell en paper normal i llavors enganxar-lo amb pega en esprai.
Un cop preparat el taulell, venen un esprai per vernissar-ho tot, amb aspecte més "professional".
Per les fitxes, diuen que als todoa100 venen paquets de fitxes tipus parxis mot barates…. Però al meu barri no en tenen. Haurem de seguir buscant.

Adjunto el link on podeu trobar la informació per fer-vos el joc: http://www.labsk.net/index.php?topic=17163.0






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada