dissabte, 7 de març del 2009

Partida Age of Empires III 06 Març 2009

Al final ha arribat el dia.....hem fet el AoE III !!!! un joc econòmic i de descobriments.


Feia temps que li anavem al darrera, al final no ens decidiem a comprar-lo però va ser Angel qui ho va fer.

El joc ha complert les expectatives. Consisteix en anar colonitzant America. El mecanisme es el de col.locació de treballadors, els quals despres que tothom els hagi posat realitzen l'accio corresponent (com en Caylus o l'Agricola). Hi ha 3 estrategies:

  • L'economica (guanyar diners per comprar edificis i tenir recursos)

  • La de colonització: guanyar per control de territori (tipus el grande)

  • La tercera que es anar guanyant punts a través de fer descobriments.


S'ha vist clar que la estratègia guanyadora es la menys escollida, i és molt interessant apoiar-se en una segona estratègia també poc escollida. La estrategia de colonitzar i la dels descobriments son les mes evidents. De fet el joc i la seva tematica estan pensades d'aquesta manera. Poses treballdors per col.lonitzar i al final de cada era puntues , i fas descobriments i inmediatament guanyes els punts del descobriment corresponent. Casi sempre amb força 4 guanyes el combat amb els natius, amb lo que es mes o menys factible tenir èxit al fer descobriment. L'estratègia econòmica es la que está com camuflada, doncs no es fins al final de la partida on fas realment molts punts de cop, i al no tenir control de taulell ni fer descobriments sembla que vagis sempre al darrera.


En aquesta partida les estrategies han estat:


  • Oscar: descobriment + colonitzar. El resultat ha estat força bo, el problema es que 2 cops amb 5 soldats ha perdut contre els natius (je je..és casi impossible).

  • Dani + Ricardo: colonització. Bastant fluixet doncs s'han picat entre ells i no acabaven de fer punts. No només s'ha de controlar un territori (6 punts) si no ser segon en molts ( 2 punts)

  • Angel: descobriments + col.lonitzar+ economic. El resutat no massa bo doncs no ha dominat cap de les 3 (potser estaba massa diversificat)

  • Gerard: Purament ecconòmic. De fet de punts de colonització a la era III només n'he guanyat 4. L'economia m'ha permès comprar 3 edificis a la era 3 (60 dolars!!), i això més la matèria prima + els baixells m'han donat 65 punts de cartes.

Puntuació final: Ricardo: 49, Angel: 51, Dani: 60, Oscar:87, Gerard:101


Contres:

  • Taulell: És gran pero no lo suficient per un joc de l'estil. A part les fronteres entre regions no són massa clares. Zona marcador no va massa bé, els espais son petits.

Pros:

  • Components: caixa espectacular, components ben acabats, en especial els dollars españoles, taulell de bona qualitat, figures en miniatura ben fetes,...

  • 3 estrategies per guanyar

  • És un joc compert: hi ha gestió de recursos, control de territori, exploració, i si vols una mica de guerra (tot i que no n'hem fet).
  • Down Time: baix, com tots els jocs de mecanisme col.locacio de treballadors en caselles d'acció.

Puntuació: difícil puntuar un joc a la primera partida. De moment li poso un 8,8.

Millor joc a dia d'avui: Railroad Tycoon i Caylus (i el Grande molt a prop) (puntuacions entre 9,3 i 9,5)

A que tinc ganes de jugar a la proxima partida: Through the Ages, o un dels 3 de dalt.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada