dissabte, 18 de juliol del 2009

17 Juliol 2009 Sessio Gamer a Gelida. Age of Empires III


Com estem?
Finalment hem pogut organitzar una sessió amb els de la feina. De l'ultima quedada feina ja uns 5 mesos, pero es que amb els horaris que estavem fent ultimament era dificil. La idea era quedar dora, sobre les 20:30 , per aixi tenir temps per jugar almenys a 2 jocs.....pero no contavem que era dia 15, operacio sortida, i que la AP7 estava a rebossar. Finalment, despres de 2 hores de carabana, vaig poder fer els 30 km que separen Sabadell de Gelida i arrribar a les 22:00 a lloc.
Allà estavem l'Angel, en Dani, el Ricardo i jo en Gerard. Teniem 3 jocs per triar: El Grande, Alta tension, i Age of Empires III. Finalment ens vam decidir per aquest utlim.


La partida:
Les estrategies de la gent van ser força clares. L'Angel es va especialitzar en descubriments i materia prima. Es el que va tenir mes cartes de descubriment, unes 6. . El Dani va fer-ho molt be doncs dominava totalment la colonitzacio d'america. Cada puntuacio sumava molts punts doncs controlava en primera posicio molts territoris. En Ricardo tenia una estrategia mes dispersa. Feia una mica de tot. A la Era II i III pero va jugar be la colonitzacio i va fer forces punt de control de territori. Pel que fa a mi, em vaig limitar a fer diners amb materia prima per poder comprar cartes de Avance. Vaig acabar tenint-ne 2 de Era I, 2 de Era II i 2 de Era III. A part pel que fa a la colonitzacio l'objectiu era estar en segona posicio al maxim de territoris possible i aixi anar suman +2 punts. Al final de tot el Dani era el primer, pero degut a les cartes d'avance, vaig fer mes de 30 punts de cop, cosa que va fer que passes jo per davant. Posicio final: Gerard, Dani, Ricardo, Angel.

Anecdotes:

  • L'Angel les primeres rondes tenia una estrategia de descubriments + colonitzacio que li feia anar primer. El que va passar es que no era correcta la manera de procedrir i vam haver de tirar enrera les seves jugades. Es va quedar amb 0 punts a la primera puntuacio.

  • En Ricardo, a la ultima ronda va colocar un colono per conseguir un mercader. Va ser gracios, doncs en aquesta ronda no serveix absolutamnet per res.


  • Cap al final de la partida l'Angel i el Dani va anar a descubrir un territori amb força 5, pero els hindigenes eren 6 ! Mala sort. De 6 hi ha poquissimes cartes.





Conclusions:

Ara que ja he fet dos partides tinc clar com es el joc i quines coses te bones i dolentes. La meva puntuacio es de 8.5. El joc es bo pero no excel.lent. Es entretingut i te components de alta qualitat. El down time es baix i el joc es desenvolupa agilment. Pero en contra li falta potser un pel mes de estategia. A part del cartes d'avance son escasses i en general poc potents. El problema potser recau en que el llisto esta molt i molt alt. En la nostra ludoteca, des de fa temps que nomes juguem a jocs que estan al top 10 del BGG i que realment son obres mestres: Agricola, Grande, Puerto Rico, Dominion , Caylus, Through the Ages, Alta Tension, y Rail Road Tycoon ( que esta al aposicio 20 aproximadament per mi injustament). Això pero es subjectiu. Per exemples per mi el numero 1 ara mateix es el Grande (amb l'ampliacio el Grandissimo), en canvi per l'Oscar es el RailRoad Tycoon.Per mi l'Agricola no hauria destar el 1 del BGG doncs per Puerto Rico m'agrada mes. L'Oscar segur que no hi està d'acord. Per tan la conclusio final es que una partida al Age of Empires III et fa passar una bona estona i aixo ja es suficient per tenir ganes de tornar-hi a jugar.

Proxima partida: Ultimament tinc moltes ganes de jugar a El Grande, pero un Dominion tampoc estaria malament



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada