dilluns, 13 de juliol del 2009

Partida Dominion 10 de Juliol de 2009

En una compra compulsiva abans de les vacances, el Gerard s'ha comprat un altre joc del top 10 de la Boardgamegeek. Últimament el nivell ha pujat tant que a la seva col·lecció només entren jocs del top 10, je!je! El joc, com no, ha estat l'últim guanyador del prestigiós premi Spiel des Jahres: el Dominion

Bé. passarem a explicar una mica el joc: es tracta d'un joc de cartes. Però no d'un joc de cartes qualsevol. Dins la caixa hi ha la fribolitat de 500 cartes! Aquestes cartes estan dividides en els següents grups:
  • Tresor: cartes de bronze, plata i or. Serveixen per comprar cartes
  • Victòria: estats, ducats i províncies. Et donen punts al final de la partida. De fet, guanya qui té més punts de victòria. La gràcia està que com més cartes d'aquestes tens, més punts tens al final, però més et molesten dins la teva baralla, ja que durant el joc són cartes inútils
  • Maledicció: és una carta que et treu un punt de victòria
  • Regnes: hi ha 25 cartes de regne, de les quals es juga amb 10 cada partida. Fan accions especials. Aquesta és la gràcia del joc. Fa que cada partida sigui diferent, ja que cada partida s'escullen 10 regnes dels 25 possibles. Això dona lloc a que totes les partides seran diferents.
He fet un petit càlcul per veure si quantes combinacions es podien fer de partides diferents. He fet la fórmula del coeficient binomial o combinació: C(25,10) = 3.268 .760!!! és a dir que podem fer 3 milions de partides i totes amb una combinació de cartes de regne diferents!!!!
i encara més, si ajuntem la nova ampliació del dominion que es diu la intriga, la combinació ens surt de 10 mil milions!

Seguim explicant el joc. Amb aquestes cartes de tresor, victoria i regne, es tracta d'anar construint la nostra baralla. Tothom comença amb una baralla idèntica de 10 cartes, i l'originalitat del joc recau en que anem comprant cartes que afegim a la nostra baralla i així va creixent :)

El joc s'acaba quan tres piles de cartes del centre s'acaben, o quan s'acaben les cartes de provincia. Qui a la seva baralla té més punts de victoria guanya.

Divendres vam fer dues partides. Van durar poc menys d'una hora cada una. La primera va guanyar-la l'Oscar que va fer 30 punts, a força distància dels següents. Però és normal ja que jugava amb l'avantatge de saber-se les regles i les cartes de memòria.
A la segona partida la cosa va estar més igualada. El Gerard i l'Oscar van empatar a 31 punts i l'Anna i la Mònica van fer-ne vint-i-llargs cada una.

Pros:
  • joc molt original i diferent del que teniem fins ara
  • poc downtime ja que els torns són molt ràpids
  • cartes de qualitat. La caixa està preparada per guardar-les ben ordenades
  • Molta jugabilitat. Ja que cada partida serà diferent
  • Joc curt. Això pot ser un pro o un contra...
Contra:
  • Joc curt
  • no té taulell. Això tant fa ja que podria tenir-ne. Però a vegades hi ha gent que el fet de que no tingui taulell li és un punt negatiu. Per mi no.
Puntuació: 9. Per mi és un diamant. S'ha convertit directament en un dels millors jocs que tenim

Per la propera partida proposo un dominion, je!je!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada