dijous, 3 de setembre del 2009

Marató gamer: llista de jocs

El Grande (2-5 jugadors. Ideal 4-5). 90 minuts. Dificultat mitja. (BGG: 8.01)


És tot un classic en el món dels eurogames. Porta molts anys dins el top 10 de la BGG. Es basa en el control de territori. Tens caballeros que mous per territoris d’Espanya. Qui tingui més caballeros guanya els punts del territori. Hi ha 3 recomptes de punts. Qui al final faci més punts guanya.


Caylus (2-5 jugadors. Ideal 3-4). 120 minuts. Dificultat difícil. (BGG: 8.01)


És un eurogame heavy. Guanya qui té més punts de victòria. Per aconseguir-los has d’ampliar el castell, construir edificis, colocar els treballadors, fer favors reals i controlar l’economia.

Warcraft (2-4 jugadors. Ideal 4). 180 minuts. Dificultat difícil. (BGG: 6.19)




Entra dins la classificació de wargame, però senzillet. Hi ha orcs, humans, elfs i morts vivents cada un amb diferents habilitats. Has de fer edificis i unitats. Les mous pel taulell i has de derrotar al contrari. Lo ideal és jugar 2 contra 2.


Agricola
(1-5 jugadors. Ideal 3-4). 120 minuts. Dificultat mitja. (BGG: 8.35)




És el número 1 de la BGG. Eurogame en tota regla. Tens una granja amb una família de dues persones. Has d’ampliar la granja, augmentar la família, cultivar blat i hortalisses i construir tanques per criar ovelles, porcs i vaques.

Dominion (2-4 jugadors. Ideal 3-4). 30-40 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 8.09)




Molt original. Joc de cartes on poc a poc et vas construint la baralla comprant les cartes que t’interessin del centre de la taula.

Ciudadelas (filler) (2-8 jugadors. Ideal 4-7). 60 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 7.33)




Joc de cartes. Cada ronda esculls un rol en secret. S’han d’anar baixant edificis.

Through the Ages (2-4 jugadors. Ideal 3). 240 minuts. Dificultat molt difícil. (BGG: 8.34)




Joc de civilitzacions llarg i força complicat. El curiós és que es juga sense mapa. Hi ha 4 eres i has d'anar millorant tecnologia, recursos, edificis, poder militar i cultura

Catan+ampliació caballeros (2-4 jugadors. Ideal 3-4) 120 minuts. Dificultat mitja. (BGG: 7.65)




El catan deu ser dels eurogames més famosos. El joc bàsic és senzill, però amb l’ampliació es complica una mica. Apareixen ciutats, cavallers, 3 tipus de recursos nous i cartes especials.

Railroad Tycoon (2-6 jugadors. Ideal 4-6). 120 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 7.81)




Número 1 en el nostre entorn. Basat en el famós joc d’ordinador. En un taulell enorme hi ha el mapa hexagonal de l’est dels estats units. S’han d’unir ciutats amb vies, entregar cubs, jugar cartes i controlar l’economia.

La fúria de Drácula (2-6 jugadors. Ideal 3 o 5). 120 minuts. Dificultat mitja. (BGG: 7.37)




Joc cooperatiu. Un porta el Drácula i els altres els caçadors que van junts. El Drácula ha d’aguantar algunes nits i crear nous vampirs. Si ho fa abans que el cacin guanya la partida. Els caçadors l’han de buscar mentre va de ciutat en ciutat per europa. Té ambientació gòtica.

Bang (filler) (4-8 jugadors. Ideal 5-8). 45 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 6.84)




Joc de cartes de l’espagueti western, un és el sheriff, ocults té: ajudants, un renegat i alguns foragits. Si es moren els foragits guanya el sheriff i els seus ajudants, si mor el sheriff, guanyen els foragits. Si mor el sheriff, però només queda el renegat a la taula, guanya el renegat.

Meuterer (filler) (3-4 jugadors. Ideal 4). 60 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 7.16)




En un vaixell ens movem d'illa a illa. El capità controla el vaixell, però la resta de gent pot escollir altres rols en secret: contramaestre (ajuda al capità), amotinador (montes un motí), grumet (ajuda l'amotinador), mercader i estibador. Guanya punts qui controla el vaixell (sigui el grup del capità o l'amotinador, i qui vengui mercaderia)

Mare nostrum (3-5 jugadors. Ideal 5). 120 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 6.87)




Cada jugador representa una antiga civilització (Babilonia, Roma, Cartago, Egipto y Grecia). T'has d'expandir i construir un gran imperi pel mediterrani. Pots fer maravelles, comerciar recursos i materies primes, conquerir provincies, tenir herois... Això si, s'ha demostrat que en les lluites acostumen a perdre tant l'atacant com el defensor :)

Alta tensión (2-6 jugadors. Ideal 4-5). 120 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 8.22)




Joc econòmic, on has de subministrar llum a varies ciutats. Col.locat a les ciutats, compra centrals elèctriques (de carbó, petroli, urani, escombraries o ecològiques), compra recursos i compateix amb els altres per ser qui més ciutats il·lumina. Lo millor és que a cada ronda es dóna ventatge a qui va pitjor.

Age of Empires III (2-5 jugadors. Ideal 4-5). 120 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 7.64)




A la conquesta de les amèriques, pots obtenir la victòria per varies vies: descubrir, colonitzar noves terres, aconseguir productes per tenir més diners, desenvolupar tecnologies, construir una flota mercant per tenir rutes comercials i tenir un exèrcit per aconseguir controlar els territoris.

Puerto Rico (3-5 jugadors. Ideal 4). 90 minuts. Dificultat mitja. (BGG: 8.33)




Un gran clàssic dins els eurogames. Cada torn s’elegeix un rol i només es pot fer el que et permet aquest rol, donant un petit privilegi especial a qui l’escull. Has d’aconseguir punts de victòria enviant recursos a espanya i construint edificis. Per fer-ho has d’obtenir diners, comprar edificis i plantacions, tenir obrers que treballin per tu. En fi, un eurogame en tota regla.

Steam (3-6 jugadors. Ideal 4-5). 120 minuts. Dificultat fàcil. (BGG: 8.25)




Joc del Martin Wallace. Molt similar al Railroad Tycoon. Has de construir vies per unir ciutats, millorar la locomotora, etc. (nota: encara no l'hem provat)

War of the Ring (2-4 jugadors. Ideal 2). 180 minuts. Dificultat megadifícil. (BGG: 7.78)




Basat en el senyor dels anells. Un porta els homes lliures i l’altre el Sauron. Els homes lliiures guanyen si conquereixen 2 fortaleses o si el frodo destrueix l’anell, i el Sauron guanya si conquereix 5 fortaleses o si corrompeix en frodo. Obviament el Sauron té un exèrcit molt més poderós.


2 comentaris:

  1. The image included here is copyright, may not be reproduced without permission, and first appeared in this review: http://boardgamegeek.com/thread/356227

    Please include proper (linked) attribution to me as the photographer, or remove the image.

    EndersGame - http://www.boardgamegeek.com/user/EndersGame

    ResponElimina
  2. He canviat la foto del dominion.... pel que es veu tenia copyright ;)

    ResponElimina