diumenge, 31 de gener del 2010

Partida al Brass/Kohle. 30 Gener






Bon dia.
Ja feia un mes que el tió em va cagar el Brass. Vam estar buscant dies Nadalencs per jugar-hi, pero amb tants compromisos familiars va ser impossible. Així que ja estavem nerviosos i finalment ahir vam poder estrenar-lo. Jo m'havia llegit les instruccions, i la veritat es que no m'havia enterat gaire del joc, es dir, no acabava de veure que es el que s'havia de fer. M'havien explicat que el joc era bastant complicat, tipus Caylus o Le Havre, i les instruccions aixi m'ho feien pensar. Pero com sempre l'Oscar va ser capaça d' entendre-ho i explicar-ho. Per tant , obriem la caixa sobre les 22:15, fins a les 22:50 muntavem el taulell i acabavem de repassar les instruccions i fases del joc, despres 25 minuts d'explicació, i a les 23:15 començavem la partida, i tot pregat acabava al cap de 2 hores i quart, a la 01:30. La caixa posa que dura entre 120 i 180 minuts, pero crec que es mes 120 que no pas 180.







I de que va el joc?
Estem a l'inic de la revolucio industrial a Anglaterra. Sobre el 1750..S'han d'anar muntant fabriques, mines, metaliurgies, ports i vaixells per anar fent creixer el pais i per tant els teus punts. Per construir necessites diners, carbo i ferro. Per lograr diners has d'activar edificis, o vendre coto. El coto es ven a un port local, o a les indies. Per lograr carbo o ferro, o el compres al mercat o et fas una mina, o una fabrica de ferro. Per poder accedir al ports i al carbo has d'anar conectant les ciutats. A la primera era nomes o pots fer per riu, pero a la segona era, com que ja han passat uns anys i la revolucio indistrial esta ja mes que desarrollada, s'ha inventat ja el ferrocarril i es poden conectar les ciutats per tren.
La partida:
Els mecanismaes del joc son facils. En cada ronda fas:
1- Repartim diners
2- repartim cartes
3- Accio: fas dos accions d'entre el seguent
Vendre coto
Construir industria, port o vaixell
Construir conexio
Pujar de nivell les industries
4- Ajustar el marcador d'ingressos
Tots plegats vam jugar força be. Fins la meitat de l'era I, anavem fent sense veure clar que era millor o qina estrategia seguir, a partir d'aqui pero la partida va fluir millor i mes o menys tots sabiem ja cap on anar.
Sensacions:
Es un joc dur. No es pot jugar amb tothom. Jugar es facil, saber que has de fer no. Hi ha pocs diners, pocs recursos, a part els recursos molts cops s'han d'agafar del contrincant, cosa que el beneficia,......al jugar en 2 eres, has de pujar tots els edificis de nivell abans d'arribar a la segona era......Crec pero que te molt potencial i que a la proxima partida ja el podre puntuar, segurament entre el 9 i el 9,5.







Fins aviat.
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada