dissabte, 28 d’agost de 2010

Nit a L'Urpi. At the Gates of Loyang. 27 Agsot 2010Hola a tots.
Portem un bon ritme, 2 divendres seguits quedant. Pero aquest cop ha estat diferent, doncs hem quedat a l'Urpi, l'Angel, en Dani i jo...i allà ens hem trobat amb la Meri i el Genis, que com cada 2 divendres estaven alla al pis de dalt de la cafeteria amb un munt de jocs per preparar: Pandemia, Mundo sin fin, Alhambra, San Petesburgo, Last train,......i At the Gates of Loyang. Per la nostra part nosaltres vam portar El Grande, Alta Tension i Galactica. Doncs bé, després de sopar una magnífica truita de botifarra blanca, vam decidir el joc, cosa dificil amb tants per triar. Finalment l'escollit fou At The gates of Loyang

El joc:
El que ens va fer provar-lo va ser que és un joc de l'Uwo Rosenberg, (l'últim crec). Per tant, el disenyador de l'Agricola i el Le Havre no podia fallar. La tematica seguia sent la típica d'aquest autor: els Aliments.

L'objetciu del joc:
Es un joc economic comercial. El que s'ha de fer al joc és lograr verdures : broquil, blat, carabassa, faves, nap, remolacha, i 2 mes que no recordo. Despres amb les verdures pots:
1- Conrearles a un camp. Aixi en la proxima ronda (cosecha) recolliras
2- Vendreles per obtenir diners: tant a clients permanents, com a eventuals, com al mercat inicial
3- Intercanviar-les per altres verdures als llocs intercanvi
4- Comprar verdures al mercat

A part hi ha uns treballadors (ajudants) que et donen accions especials per realitzar tot aquest comerç
Al final de la ronda comprés, amb diners, punts de victoria per pujar a l'escala de la prosperitat. Per tant l'objectiu sempre en cada ronda és comerciar el millor possible per obtenir el máxim de diners, i aixiídespres comprar punts.
Finalment la puntuació va ser: Meri 18, Gerard 17, Dani 16, i Angel 15 (va fer 16 pero al tenir un prestec va haber de restar 1)


Punts bons del joc:

  • Temàtica. Sembla que amb això dels aliments l'Uwo hagues trovat un "filon"
  • El tema dels clients: Els eventuals son uns clients que passen per allà, els hi serveixes una comanda de verdures, et paguen i marxen. Els clients permanents, son uns clients tals que et demanen comanda durant 4 rondes, et paguen més, pero com que durant 4 rondes els has fidelitzat, si a una ronda no els serveixes se t'enfaden i els has de compençar economicament. Crec que això es el mes original del joc.
  • Dificultat mitja, això fa que sigui jugable. Dura uns 90 minuts. Es mes facil que el Le Havre i l'Agricola per mi.
Punts en contre:

  • Son 4 solitaris: segurament es el mal de tots els jocs de l'Uwo, la poca interacció que hi ha amb els 4 jugadors. Hi ha certa interaccio en el repartiment de cartes d'acció, i hi ha alguna carta de treballador que tambe interactua. Però despres la resta, es dir la part gran de comerç, la fas sola el teu taulell
Puntuació: Jo li poso un 8 de moment. Per mi, sent pero interessant, es el mes fluix de l'autor. l'Agricola i el Le Havre els hi tinc un 10.
Fins la proxima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada