divendres, 3 de setembre del 2010

Diplomacy

El diplomacy el defineixen com un joc amb regles senzilles, però difícil de dominar. Les regles són molt intuïtives. Molta gent les aprèn mentre juga, però us estalviareu algun problemilla, amb algun cas estrany si us les llegiu abans. Estan aquí:

http://www.diplomacy-archive.com/resources/rulebooks/2000AH4th.pdf


En faré un resum:

L’objectiu és ser el primer d’aconseguir 18 centres.

Un centre és un territori amb un punt dins seu. Els centres abasteixen unitats militars. Tens una nova unitat quan ocupes un nou centre i en perds una quan un centre teu l’ocupa un altre.

Hi ha 7 jugadors, cadascú porta una potència: frança, anglaterra, alemanya, russia, turquia, italia i austria:



Per donar ordres a les teves unitats: clica l’unitat, tria l’ordre (moure, suport, convoi i quedar-se quiet). Per moure, has de clicar el territori destí. Només et pots moure a un territori adjacent. Només tens un moviment per unitat al torn. El torn de tots els jugadors es processa alhora.

Totes les unitats tenen la mateixa força. Per moure’s a un territori enemic, has de tenir suport. Utilitza una unitat per atacar i una altra unitat que doni suport a l’atac.

Per donar suport, l’unitat que dóna suport ha d’estar a un territori adjacent al territori atacat. Clica a la unitat que vols que doni suport, escull l’ordre suport, clica el territori des d’on s’ataca i el territori atacat. Per exemple, l’unitat X de Noruega pot donar suport a l’atac de Finlandia a Suecia.

El més important són els pactes / aliances. Per entrar a una regió on hi ha una unitat enemiga necessites 2 unitats, força 2 és més  gran que força 1. Però si ell dóna suport a la seva unitat ja són 2 contra 2 i no pots entrar, amb lo que constantment necessites aliats que t’ajudin..... però compte! l’ordre es fa en secret i mai saps si no han pactat amb l’enemic.

Cada fase d'ordres has de donar a cada unitat una ordre de forma separada.

Al joc hi ha 3 fases: Ordres, Retirades i Construccions

Ordres:

És la fase més important. Dones ordres a les unitats per capturar centres enemics

Retirades:

En aquesta fase, les unitats que han estat atacades han de decidir on es retiren

Construccións:

Si algun jugador té més centres, pot col·locar noves unitats aquesta fase. Per cada 2 fases d’ordres (primavera i tardor) tens una fase de construcció (hivern). Si un jugador ha perdut centres (té més unitats que centres), ha d’escollir quines unitats perd.

Tipus d’unitats:

Army: Unitat terrestre. Es pot moure per terra

Fleet: Es pot moure pel mar o per territoris costers (territoris que toquen al mar). A més tenen l’ordre de fer convois d’exèrcits (Armys) a través del mar

Tipus d’ordre:

Hold (quedar-se quiet, esperar): L’unitat defensarà el territori si és atacat. Sinó, no farà res

Move (moure): L’unitat intentarà moure’s o atacar un territori adjacent

Support hold / support move (donar suport a un moviment/atac o a un hold): És el més important del diplomacy. Com que cap unitat és més forta que una altra, sempre has de combinar la força de varies unitats per atacar territoris

Convoy: Pots utilitzar flotes per moure unitats a través de territoris de mar. També pots fer varis combois alhora (amb varis fleets) per moure unitats a distàncies més llargues en un sol turn.

Nota: si algú es vicia i vol més informació, estratègies per país i similars, pot descarregar-se varies ajudes d’aquí: http://www.diplomacy-archive.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada