dimecres, 17 d’octubre del 2012

Jocs candidats a la 4rta marató

Tenim un excel compartit on s'apunta la gent de la marató. A dia d'avui tenim 10 inscrits i aquests són els jocs que més vots han tingut per la marató.
Això no vol dir que siguin els que jugarem el dia de la marató, però ens dóna una idea de cap on anirà la cosa:

Amb 5 punts:

Juego de tronos

Després de l'espectacular serie que han fet d'aquesta saga és normal que el joc de juego de tronos agafés protagonisme. A la posició 119 de la BGG i recomanat per 4-5 jugadors (millor 5), un joc de 3 hores que et posa al món de westeros. És un joc on has de manegar recursos, diplomacia i control del terreny.
Els jugadors porten una de les grans cases des d'on donen ordres a exercits, controlen personatges importants, recullen recursos i entren amb disputes amb altres cases.
Dura unes 3 hores


7 wonders


Un joc de 30 minuts del 2010 que ha ascendit a la 13ena posició de la BGG. Poden jugar fins a 7 jugadors tot i que l'ideal són 4. És de cartes i tot i que molts ho neguin té una certa retirada al dominion


Amb 4 punts:


Qui no ha jugat al joc d'ordinador civilization? aquest és el tercer joc que apareix d'aquesta saga. Va sortir el 2010 i ja està a la posició 38 de la BGG. Es recomanen 4 jugadors, però el Marc ens portarà també l'ampliació per poder jugar 5
Durant 3 hores.has de millorar la teva civilització (romans, alemanys....): construir ciutats i edificis, lluitar batalles, fer recerca tecnològica i avançar en la cultura. De fet hi ha varis campins que et porten a la victòria

Amb 3 punts:

Què podem dir d'aquest joc que no se sàpiga ja? és per 4-6 jugadors, està a la posició 21 i encara que diguin que dura 3h, de mitja les partides que hem fet fins ara han estat de 5 hores! Només dir que en les tres maratons que hem fet, s'han fet 3 partides.
Per qui no sàpiga de què va, hi ha els humans i els cylon, aquests ocults entre els humans. Els humans han d'arribar a la terra i els cylon han d'impedir-ho. Però.... qui de nosaltres és cylon?

Amb 2 punts:


Un classic del 1995 que està a la posició 15 del ranking. Per  4 o 5 jugadors i 90 minuts de durada.
En el mapa d'espanya mitjaval portes un Grande i has de moure els teus caballeros per tenir el control de tantes provincies com puguis


Ja entrem al top 10. Aquest joc de 150 minuts ideal per 3-4 jugadors està a la posició 7. És del mateix dissenyador que va fer l'Agricola i té una complexitat semblant.
Aquí en lloc d'una granja estàs en un port i has de gestionar bé els teus recursos construint edificis, mantenint els teus treballadors i aconseguint el màxim de punts

Joc a la posció 2 de la BGG! Ideal per 3-4 jugadros i d'unes 2h de durada. No ens enganyarem, igual que el Le Havre, les primeres partides costen una mica d'entendre quina és la millor estratègia a seguir, però quan ho saps fer gaudeixes construint una granja que serà l'enveja de tots.

Està a la posció 4 de la BGG, però ha estat molts anys primer. Ideal per 4 jugadors i d'uns 90 minuts de durada. Un joc amb una mecànica original i molt encertada on has de mantenir plantacions de blat, sucre, tabac, etc, també construir alguns edificis i enviar recursos cap a Europa per tal d'aconseguir el màxim de punts de Victòria.

Amb 1 punt:

Age of Empires III
Un mundo sin fin
Railroad Tycoon
Fúria de drácula
Britannnia









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada