diumenge, 1 de febrer del 2009

Partida Power Grid (Alta Tension) 30 gener 2009

Quin cap de setmana mes Gamer!!! Divendres nit vam fer un Alta Tension amb els copmanys de la feina, i dissabte l'Agricola amb l'Oscar, la Monica, l'Anna i jo en Gerard!!!

Per fi vaig poder provar el Power Grid. L'Oscar feia un quan temps que hi anava al darrera, pero sempre a l'hora de comprar-se'l, o no estava a la botiga, o hi havia una oferta mes interessant al Lapcra, o al Masqueoca estava agotat......i al final passen 2 anys i encare no el teniem. Doncs be al final va ser el Dani qui se'la va comprar. La edicio de Egde amb español titulada Alta Tension. Vam jugar en Dani, la Patri, l'Angel, en Ricardo, l'Alberto i la seva parella i jo. Ens vam dividir en 5. La partida va durar unes 2 hores. En Dani es va especialitzar en centrals ecoligiques, en Ricardo d'Urani, i el reste estavem mes diversificats. Al final l'Angel i en Dani van pujar massa en la subasta de centrals cosa que els va fer quedarse sense diners per fer cases i perdre just a l'ultima ronda tota la seva estrategia. Al final vam quedar: Gerard 13, Albert 12, Ricardo 11, Angel 9, Dani 4. Queda clar que la estrategia ha de ser anar creixent de manera equilibrada sempre.

El joc es un eurogame economic en tota regla. Es juga amb varies rondes i cada ronda es divideix en 5 fases. La primera es la eleccio del jugador inicial: es el que va guanyant la partida, el segon es el segon i aixi successivament. La seguent fase es la subasta de centrals: els jugadors competeixen per quedarse les centrals. La tercera fase es comprar recursos, la quarta construir cases, i l'ultima es gastar recursos per iluminar les cases. Despres es tornen a posar els recursos al marcat de recursos i aquest canvien de preu en funcio de la demanda que han tinugut: si han tingut molta demanda pugen de preu, si han tingut poca baixen de preu - molt interessant

A favor:Es el un dels millors joc que he jugat (per no dir el millor). La partida flueix de manera casi perfecte i la historia del joc es va dessarrollant armoniosament. El sistema de torns es un dels punts forts: a cada ronda el torn s'organitza tal que sempre l'ultim jugador te certes aventatges: es l'ultim en treure a subasta una central tenin l'opcio de comprarla a preu minim; es el primer en comprar recursos cosa que fa que sigui el que compra mes barat; i es el primer en construir casa cosa que fa que probablement pugui fer les conexions electriques a menys cost. Tot plegat fa que el joc es desenvolupi de manera molt equilibrada fent que cap jugador quedi despenjat i que tothom disfruti fins el final.
Pel que fa als components del joc i taulell son totalment correctes, amb peces de fusta de diferents colors i geometries que fan que facilment tinquis clar que el vermell es l'urani, el petroli el cilindre negre, la basura e priesme groc, i el carbo el cub marro.

En contre: Poques coses podira dir del joc. Nomes comentar que els bitllets (eletros) son de baixa qualitat i que la capsa no te separadors per gurdar-los,i que les instruccions podrien ser en color.

El millor joc ara mateix per mi: Power Grid
Joc que voldria jugar en la proxima sessio: Power Grid - RailroadTycoon - El Grande

1 comentari:

  1. Hola Gerard! ja ets un professional amb el teu Blog, però creus que calia dir que el Dani només va subministrar energia a 4 centrals...? Espera a la propera que juguem pq va estar tota la nit pensant en les estratègies que farà! Patri

    ResponElimina