diumenge, 22 de març del 2009

Partida Through The Ages: A Story of civilization, 21 de Març 2009

Avui hem repetit. Després de l'èxit que va tenir el Through the Ages a la partida anterior, hem decidit tornar-lo a provar.

Hem posat a dormir els nens força d'hora. Abans de les 22h ja haviem començat i això és tot un record. Hem jugat al joca avançat i ha durat poc més de 4 hores. Encara no ens hem atrevit al joc complert que inclou la tercera era.

En aquesta sessió, l'Anna gairebé ha anat tota la partida capdavantera, i el Gerard perseguint-la no massa lluny.
De força en canvi, el Gerard ha estat el que ha tingut més força militar amb diferència i l'Anna la que menys. Això ha fet que moltes cartes que premien a la civilització més poderosa, se'n beneficiés el Gerard, i les que ataquen a la més dèbil perjudiquessin l'Anna. 
Si a això hi sumem un parell o tres d'agresions que ha fet el Gerard, han fet que al final acabés guanyant la partida.

Puntuació final: Òscar 57, Anna 75, Mònica 76 i Gerard 84. La Mònica les últimes rondes s'ha forrat de punts. Ha acabat adelentant l'Anna, i per 8 punts que no atrapa al Gerard!

Anècdotes de la partida:
  • Ha aparegut un Territorio histórico que donava 11 cultures i dos cares felices. Hem lluitat per ell el Gerard, la Mònica i jo. Finalment se l'ha endut la Mònica pagant 8 colons.
  • Una agresió del Gerard contra l'Anna li destruïa una Meravella en construcció. L'Anna per protegir-se ha sacrificat 3 soldats quedant-se a zero de poder militar!

A favor:
  • Et sents que estàs fent la teva civilització
  • Has de millorar 8 aspectes i no descuidar-ne cap. Com si d'un eurogame es tractés
  • Cada cop van apareixent noves cartes. Les cartes noves són més cares i les velles més barates.
  • És un joc llarg. Per mi és una cosa bona. Potser un pèl massa llarg, però penso que disfrutes més un joc de 4 hores que un de 90 minuts.
En contra:
  • Downtime. Encara hi ha massa downtime. Pensavem que aquesta partida seria més ràpida, però ha estat igual que l'anterior. Les regles en el fons no són massa complicades, però hi ha moltes coses a fer, i si no et prepares el torn mentre els hi toca als altres, quan et toca a tu pots estar-te massa estona fent el torn.
  • El joc complert deu durar massa. Encara no ens hem atrevit amb l'era III. Però tot arribarà.
Puntuació: 9,1 Segueixo pensant que és un joc genial. Per mi està a la tercera posició del podium dels jocs que tenim darrera de l'Agricola i el Railroad Tycoon, però amb moltes possibilitats d'escalar posicions si aconseguim reduir el downtime. Dóna molt bon regust de boca

Propostes per la següent partida: Railroad Tycoon, Power Grid










5 comentaris:

  1. Bona la partida! L'Anna hauria d'haver guanyat, nomes la perjudicat els Eventos que s'han puntuat al final, doncs cap l'hi ha donat punts.

    Comentaris:
    1- Aspecte militar: desdel començament es importantissim estar ben equipat. De fet la primera era treus molts beneficis si ets el mes fort. Un bon lider ajuda molt (per exemple Alejandro Magno)
    2- Cartes barates: durant tota la partida nomes he agafat les cartes que valien 1 accio civil. Nomes no ho he fet a l'ultima ronda quan ha surtit una carta de +4 cultures que m'ha valgut 3 accions civils. Cartes barates i d'accio de l'estil "guanyes 3 pedres" son molt i molt bones. Això, sumat amb algun canvi de gobern o carta que et permeti tenir mes accions civils es molt favorable. Amb tota la partida no he hagut de millorar la meva mina degut a aquesta estrategia.

    En resum: gran joc, pero crec que el down time es massa llarg. No crec que el millorem doncs es un joc poc rejugable. De promig juguem 1,5 partides al mes, per tant poden passar uns 6 mesos fins la proxima partida al Through the Ages, i per tant dificilment acabarem coneixent-nos les cartes per anar ràpid. Per tant l'acabo posant al TOP 5 juntament amb el Railroad Tycoon, Caylus, Grande, Puerto Rico i Agricola. (tots a 9,5)

    ResponElimina
  2. Hola Friki-Gamers !!!

    Jo també opino com l'Oscar, el downtime és encara massa llarg, pero es pot millorar fent un pre-rolling abans del shooting-down, no sé, s'hauria de provar.... ;)

    A reveure !!!

    Jordi

    ResponElimina
  3. Salut

    Som una parella de Jugadors de Vilafranca del Penedes, ¡¡¡¡¡
    Casualment aquesta setmana pasada varem provar (mel van deixar) al trough the Adges, i´és una passada¡¡¡¡, i aixó que només vam provar el básic.

    Per cert, gracies per el link del Print and Play¡¡¡

    ResponElimina
  4. Bones gent de Vilafranca!

    Sempre és bo conèixer més catalanets que juguin a jocs de taula, je!je!

    M'alegro que us agradi el Through the Ages. Personalment és de lo milloret que hi ha. El que ens falta és provar-lo per dos jugadors a veure com funciona.

    salut!

    ResponElimina
  5. Salut
    Els de vilafranca de nou...

    Home a 2 jugadors està bé per provar-lo, peró a 4 es on el joc es torna més interactiu,competitiu,destrossa amics..hehehe.

    ResponElimina