diumenge, 5 d’abril del 2009

Partida El Grande 4 d'Abril i sobre els jocs nous.


Que tal Gamers?!
Ja m'he tret el mono i hem fet la segona partideta al Grande. Com tot joc, la primera partida és sempre de tanteig, apendre els mecanismes i començar a veure les possibles estratègies. Un joc nou sempre es motivant i et crea grans expectatives; segurament ja t'has llegit les instruccions i potser també reviews. A part si ets tu qui te l'has comprat, has estat un temps mirant tot de jocs, comentant-los i al final has fet la comanda. (de fet el procés de compra d'un joc pot durar mesos de reviews, emails, comentaris...amb l'Òscar sempre diem que es tan xulo jugar, com la pel.líula que ens muntem abans de decidir-nos i comprar). Els 2-3 dies on esperes que te 'lenviin se't fan llargs. .. pero al final arriba la caixa.....i el moment es emocionant....desemboliques i alla està. Segurament feia mesos que el volies i ara el tens davant teu. Només queda trobar el gran dia per quedar i jugar! Obres la caixa i per primer cop veus els components i el taulell...l'Òscar i jo el montem...les nenes xerren....i després l'Oscar es posa a explicar les instruccions...jo escolto atentament ..i les nenes s'adormen (això si l'explicació dura més de 5 minuts..que és habiluat)...la veritat es que escoltar instruccions es pesat (recordar la del Through the Ages...30 minuts d'explicació complicada a les 12 de la nit!) Finalment ens posem a jugar i veus si el joc te potencial o no. De vegades la primera partida es l'última doncs el joc ja no t'ha agradat, cosa que no va ser el cas del Grande que va deixar un regust de boca molt positiu, i per tant moltes ganes de tornar-hi.

Sobre la partida d'ahir:
Va ser emocionant . Com diuen les reviews, el joc és força equilibrat i tots 4 vam anar força junt les 9 rondes.L'Òscar i jo anavem empatats davant i l'Anna i la Mònica empatades darrera però molt junts a nosaltres. No va se fins la ultima ronda (la 9) on l'Oscar va acabar juanyant. Puntuació: Oscar 104, Gerard 100, Mònica 95, Anna 90. Es un joc de fàcils mecanismes, s'explica en 5 minuts, fàcil de jugar, poc down time, però amb molta estratègia. De la ronda 1 a la 6 és tot fàcil, vas posant caballers i fent punts, però de la 7 a la 9 la cosa es complica, hi ha molts caballers al taulell i controlar el territori es fa difícil
La duracio: 90 minuts suficient
Repetibilitat: alta. Es un joc que sempre es pot jugar
Consells
  • No perdis el compte desl caballers que hi ha a la torre. (no es tan dificil!)
  • Quedar segons a un territori també puntua. Divesificat i estigues a tot arreu
Anecdotes:
  • La Mònica a l'última ronda va fer l'error típic que posa a les instruccions: quan es puntua la torre, si en el disc poses la regió on hi ha el rei, no mous els caballers...i en tenia la tira! Si no ho hagues fet suposo que hagues quedat en segona posició, o potser primera si tots aquells cavallers els hagués posat pel taulell en lloc de la torre.
  • L'Anna tenia la possibilitat a la ronda 7 de agafar una carta que li donava 25 punts ( i 15 a mi que era al segon que Beneficiaba), pero es va despistar i no la va agafar. Segurament l'hi hauria fet quedar 2 (o primera?).

Puntuacio: 9,5. gran joc. Està al meu top 5.

Pròxima partida: Jo faria Rail Road Tycoon, o Caylus, que els tenim una mica abandonats, encare que si quedem d'hora i tenim la canalla dormint a les 21:30, un Through the Ages tambe estaria bé.

Bones vacances de Setmana Santa pels que en tingueu!

1 comentari:

  1. Molt bona review. La intro em recorda un anunci de coca cola on es veuen 4 nois assentats a la platja mirant un cinquè que fa surf en una taula. Diuen que només tenen una taula de surf i l'han de compartir. Però que millor que fer surf és parlar de surf!
    En els jocs de taula passa algo similar. Parlar dels jocs de taula, mirar jocs nous i reviews, el procés de compra, baixar-se les instruccions.... etc. etc. tot això pot ser tant divertit com el dia de la partida!

    Sobre la partida d'ahir, corraboro que el grande és un "dels grans". Un joc que està al top 10 de la bgg és impossible que defraudi.

    Per la propera partida proposo també un Raiload Tycoon, amb les cartes d'events que ens vam baixar de la BGG ha millorat força el joc.

    ResponElimina