dimarts, 14 d’abril del 2009

Partida Railroad Tycoon, 4 d'Abril de 2009

Després de tornar de les mini-vacances de setmana santa, hem tornat al vici. I quina millor forma de fer-ho que jugar a un dels millors jocs que tenim. El Railroad Tycoon!



Per qui no el conegui és un joc de trens basat en part en un famós joc d'ordinador. Per començar en obrir la caixa que pesa un munt, et trobes amb uns components de molt bona qualitat. Un grapat de trenets de cada color per cada jugador, diners, certificats d'accions, cubs de fusta de colors, hexàgons amb línies de tren, peces de plàstic d'esgotament molt xules i el millor de tot. Un taulell ENORME de l'est dels estats units!!!






El joc es basa en anar muntant la teva infraestructura de línies de tren connectant ciutats, millorant el teu ferrocarril, i fent entregues de cubs entre ciutats. A tot això sumem que hi ha una fase de subhastes, que segons si construeixes per terreny pla, riu o muntanya, els costos són diferents i que van apareixen cartes amb diferents "events" i/o premis com ara: el primer que connecti New York i Chicago guanya 10 punts fan del joc un Eurogame en tota regla.

La partida ha durat 2 hores justes. Clarament qui ha jugat millor aquesta partida ha estat el Gerard, que ha començat amb l’apreciada connexió entre Richmond i Atlanta que li dóna 8 punts, això li ha costat zero dòllars a la subhasta ja que ho ha pogut fer sent segon. Després ha aconseguit les dues cartes inicials de millorar el ferrocarril a nivell 4 i entregar a través de tres enllaços. A partir d'aquí s'ha distanciat bastant i no l'hem pogut atrapar.

L'objectiu de l'Anna en canvi ha estat més estrany. Li ha agradat molt una carta que comunicava Minneapolis i New Orleans…. Que estan llunyíssim. I el seu objectiu ha estat fer aquesta connexió per guanyar els 10 punts que dona la carta.

La Mònica s'ha centrat amb la zona més densa del taulell, per on hi ha New York. Ha exprimit tots els cubs de la zona però no sé com s'ho ha fet però s'ha endeutat la tira! Ha acabat amb 12 accions i aquest ha estat el seu principal handicap.

L'Òscar ha estat a la zona centre-esquerra del taulell amb l'Anna, però no ha estat suficient.





Com a curiositats, a les noves cartes d'events n'hi ha hagut dues que han estat massa bèsties. Una és que els cubs vermells que s'entreguin dupliquen puntuació. Aquesta carta ha sortit just quan el Gerard tenia 2 cubs vermells per entregar i acabava de pujar el ferrocarril a nivell 7! Total 28 punts a la butxaca!

Una altra ha estat per l'Òscar que era una línia de 10 punts que només li faltava 2 torns per tenir-la feta.



Total, al final la puntuació ha estat: Anna 39, Mònica 76, Òscar 93 i Gerard 109.

 Puntuació que li dono al joc: 10. Tot i que crec que hauríem de revisar les cartes d’events per fer-les un pèl més equilibrades.

 A favor:

  • Components boníssims
  • No hi ha downtime. Cada ronda es fa molt ràpida i de seguida et torna a tocar
  • Taulell gran. Tot està molt clar
  • Diners: és un joc econòmic. Has de comprar per tenir més diners. Però quan ja en tens molts, passes a tenir-ne menys. A més sempre pots demanar accions, però has de pagar interessos tots els torns.

 En contra:

  • Potser hi ha alguns events massa bèsties
  • Necessites una taula massa gran per jugar. Només és una pega quan no tens la taula adient.

 Proposta per la següent partida: Agricola o Puerto Rico








3 comentaris:

  1. Gran partida.
    Certament tot es va basar en lograr les primeres 3 cartes :el 8 punts d'Atlanta + 4 de locomotora nivell 4 + 3 pels primers tres enllaços. Lo estrany es que normalment un fa locomotora a nivell 4 i l'altre fa la dels 3 enllaços !!
    Pel que fa a les cartes d'events, no se , potser les treuria, o almenys com tu dius les revisaria.

    ResponElimina
  2. Per curiositat, quines mides té el tauler?

    ResponElimina
  3. Doncs és molt gran: 114x91 cm

    El problema és que la nostra taula fa 90cm d'amplada, i sobresurt una mica pels costats

    ResponElimina