dimarts, 16 de juny de 2009

Alta tensión 13 de juny de 2009



Aquest dissabte vam fer la segona partida a l'Alta tensión o Power grid. Bé, tercera partida pel Gerard, i tercera també per la Mònica i l'Òscar que van fer fa poc una partida a 2 jugadors, que per cert el joc funciona molt bé en 2 jugadors.

La valoració del joc és molt similar a l'última review que va fer el Gerard. Crec que el joc té molt de potencial.

Vam jugar al mapa d'estats units. El Gerard i l'Anna a l'est i la Mònica i l'Òscar a l'oest. S'ha de dir que a l'est les ciutats estaven més juntes, però el Gerard i l'Anna van poder triar primer.

En poc temps el Gerard es va escapar liderant sempre el marcador. Va comprar la central ecològica que alimentava a 4 ciutats, de la que en va treure molt partit. Els altres 3 estavem més anivellats. Potse l'Òscar sempre una mica per darrera.

Però lo divertit d'aquesta partida va ser a la fase 3. Tothom estava desperat per comprar centrals amb capacitat d'alimentar 6 ciutats. Just a la fase de subasta només una central alimentava a 6. Era d'urani i costava (si no m'equivoco) 39. Total, la Mònica i el Gerard van allargar la subasta fins a guanyar la Mònica pagant 61.
Després girem una altra carta i també és de 6! Tots 3 lluitem a la subasta fins a guanyar l'Anna pagant 62.
Girem la tercera central, només quedem el Gerard i jo. Aquest cop una que costava 31 i també amb potencial per alimentar 6 ciutats. Entrem a subasta i me la quedo jo per 63 electros!
Només queda el Gerard, gira una nova central a veure què surt, i..... una que alimenta 7 ciutats! al no tenir competidors se la va quedar pel seu cost original.... uns 40 electros.



Finalment va acabar guanyant el Gerard, després l'Òscar, la Mònica i finalment l'Anna.
La Mònica va quedar darrera meu per pocs diners perquè va comprar una central barata per intentar aconseguir alimentar una ciutat més que jo. Gairebé ho aconsegueix.
L'Anna, va quedar la última perquè a l'última ronda va comprar una central cara i no li van quedar diners per alimentar totes les ciutats. Sinó, hagués pogut quedar tercera o segona.



En resum, segueixo pensant que és un gran joc amb molt de potencial. Com que cada vegada decideixes quin tros de mapa jugar, cada partida serà diferent. També les centrals depèn de l'ordre com surtin farà que uns recursos siguin més demants que els altres.
I lo millor de tot és que ser l'últim sempre té avantatges.

Segueix estan dins el meu top 5. Li dono un 9.

Ara mateix els jocs que per mi tenen entre un 9 i un 10 són:
Railroad Tycoon 10
Agricola 9.5
Through the Ages: A Story of Civilization 9.1
Power Grid 9

1 comentari:

 1. Jocs per mi entre 9 i 10:
  Rail road tycoon
  Through the ages
  Power Grid
  Agricola
  Caylus
  El Grande
  Catan
  Puerto rico

  ResponElimina