dimarts, 16 de juny del 2009

Inka. 13 de juny de 2009

Dissabte vam jugar al Power Grid, i en acabar estavem animats i vam decidir estrenar l'Inka.

Aquest joc el vam comprar l'estiu passat a alemanya d'oferta: 5€ en comptes de 20€. Però no l'hem pogut provar fins ara.

No és un joc massa ben valorat a la BGG. Està a la posició 4232 i té pocs vots.

El taulell hi ha tot de peces que representen troços de terra de l'interior d'un temple inka. Aquestes peces es poden moure horitzontalment o rotar. Aquesta és la gracia del joc, ja que has de moure el teu peó fins a aconseguir tres estàtues i després arribar altre cop a la sortida.
Cada jugador té uns punts per moure peces, i pot moure les seves per intentar arribar a l'objectiu o peces a prop dels rivals per tallar-los l'accés.

El joc va durar una mica més d'una hora (sense comptar el temps d'explicar les instruccions). Va guanyar la Mònica. De fet hauria guanyat l'Anna si no li hagués bloquejat el pas a l'última tirada.



El joc és entretingut, s'ha de pensar de força abstracta per intentar moure les peces de manera que puguis arribar ràpidament a les estàtues sense que et bloquegin. Però comparat amb la resta de jocs que tenim, jo el coloco cap als últims de la llista. Jo el puntuaré amb un 6.
Un dels factors negatius del joc és el downtime. Amb 4 jugadors trigues força fins que et toca a tu, i al torn dels altres no pots pensar, ja que 3 jugadors movent peces abans que et toqui, quan t'arriba el torn, el taulell segurament serà molt diferent de com l'has deixat el torn anterior.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada