dimecres, 20 de gener del 2010

Partida Battlestar Galactica (divendres 15/01/2010)

Divendres vam embarcar a l'estrella de combat més famosa de la història. La Battlestar Galactica.

Guiats pel comandant Adama (Raül), vam recórrer varis sistemes estelars buscant la terra....


El divendres cap a les 22h ens vam reunir a Sabadell per estrenar aquest joc. Les expectatives eren altes i el joc no ens va defraudar.

Si algú ha vist la sèrie sabrà una mica la història: els humans creen les màquines (els cylon), les màquines es revelen i acaben marxant. 40 anys després tornen i destrueixen les 12 colònies humanes. Només uns 30.000 humans queden vius. La seva esperança és trobar la 13ena colònia: la Terra.





Però els cylon han evolucionat. Ara són físicament igual que nosaltres i estan entre nosaltres. Fins hi tot hi ha cylon que no saben que ho són...

L'objectiu dels humans: Fer 8 salts per arribar a Kobol i des d'allí l'últim salt fins la terra.

L'objectiu dels cylon: danyar greument galactica, abordar-la o fer baixar algun marcador (fuel, moral, població o aliments) a zero.

Primer vam escollir els rols. A l'Òscar li va tocar ser el primer a triar: Gayus Baltar (President), llavors el Dani (Helo), el Gereard (Starbuck), l'Ángel (Tom Zarek), el Raül (Adama) i finalment el Ricardo (Apollo).


Repartim les cartes de lleialtat i a la primera mitja partida només l'Òscar és cylon. Penso: perfecte, cylon y president, je!je! Però arriba la primera carta que de crisi: Estado de sitio, que pren la presidència :)

Anem jugant i hi havia força acusacions de Cylon, sobretot entre el Dani, Gerard i l'Òscar, el Ricardo amb la seva cara de poker ningú sabia ben bé amb quin bàndol anava i l'Ángel i el Raül feien massa cara de bons per ser cylons.

El primer problema greu que vam tenir és que l'hangar va quedar malmès pel primer atac de les "tostadoras", però vam aconseguir reparar-lo abans que tornessim a ser atacats.

Anem fent i a mitja partida robem la segona carta de lleialtat. Resulta que torna a tocar-li a l'Òscar ser cylon... amb lo que es jugarà la partida amb un únic cylon.


Primer una carta posa a l'almirant Adama (Raül) a la presó. Llavors Starbuck (Gerard) acusa a Baltar (Òscar) i el tanca a presó i més tard l'Òscar aconsegueix tancar al Gerard a la presó.

Total 3 de 6 a la presó.... aquí Gerard i Òscar s'acusaven mútuament... i de tant en tant algú acusava al Dani o al Ricardo. Mentrestant el comandant Adama (Raül) surt de presó.

Llavors el cylon ocult Baltar utilitza la seva habilitat per mirar les cartes de lleialtat de Starbuck.... veu que és humà (és clar), i ho proclama a tothom. En veure que diu la veritat, tothom apoia a Baltar que surt de presó. Els més acusats ara són el Dani i el Ricardo.


Seguim fins a arribar a Kobol. Tots els recursos estan bastant malament, però el pitjor és la moral que està a 2, l'Ángel l'havia pujada a 3 amb la seva habilitat especial, però va tornar a baixar a dos. En aquest punt el cylon Baltar es revela. Saboteja la moral que baixa un punt més  quedant-se a 1 i es sacrifica anant a la nau resurrecció.

Espera el seu següent torn per enviar un atac massiu contra galactica, però no hi és a temps. Esdevé una nova crisi que minva la moral fins a zero donant la Victoria als cylon.

Total: 4 hores i mitja de partida, una d'explicació, però un joc genial.

A favor:
* Temàtica molt bona
* el fet de repartir les cartes de traïdor cylon a l'inici i a mitja partida
* les cartes de crisi ajuden a mantenir la tensió i la temàtica
* molta interactuació entre la gent
* no hi ha downtime. Entre una tirada teva i la següent poden passar 20 minuts, però tota l'estona estàs discutint, fent acusacions i votant

En contra:
* joc llarg: 4 hores és molt, però s'ha de tenir en compte que érem 6
* complicat: en el fons no és que sigui molt complicat.... el que crec és que és complicat d'explicar
* nombre de jugadors: crec que el nombre ideal és 5 o 6. Amb 4 diuen que també va bé.... però estic segur que amb 5 o 6 és millor. Amb 3 millor no intentar-ho

Puntuació: per mi se'n va cap a dalt del ranking amb un 9.2

Comentaris? opinions?

1 comentari:

  1. gran review.
    tenia clar que l'oscar era un Cylon.....per aixo el vaig posar a la preso, pero va ser mes llest i hem enredar, quan em va mirar les cartes.
    El joc hem va agradar força. Jo soc mes de jocs de gestio de recursos tipus railes, alta tension, pero la veritat es que en aquest m'ho vaig passar molt be.
    Per quan la proxima?
    gerard

    ResponElimina