dissabte, 2 de gener del 2010

Partida de Railes. 20 Desembre 2009



Al final vam quedar per despedir l'any per fer un Railes. Ja feia unes quedades que en Ricardo i anava al darrera, pero ens feia mandra jugar a un joc nou. I de fet va ser una bona decissio, va estar molt be.

El joc:

es un tipic joc de trens, molt i molt semblant al Age of team, i al Rail Road Tycoon. La idea es fer punts de victoria a traves d'anar movent cubs. Per fer-ho abans has de construir vies, i quan els cubs s'acaben s'ha d'urbanitzar o industrialitzar, i a mesura que passa la partida tambe has d'anar incrementant la potencia de la locomotora per poder moure a mes distancia els cubs.















La partida:
Vam quedar en Ricardo, el Dani, l'Angel i jo. Al principi en Ricardo i jo competiem per la zona Oest del taulell, i en Dani i l'Angel feien el matix en la zona est. En Ricado es va anar endeutant força durant tota la partida fins estar casi en banca rota. Mentrestant l'Angel i en Dani anaven mes o menys igualts mantenint un equilibri raonable entre punts de victoria , endeutament i nivell de locomotora. Al final la cosa va quedar: Ricardo 5 punts, Dani 14 punts, Angel 15 punts, Gerard 40 punts.

















Comparativa amb el Rail Road Tycoon:
Els dos son molt i molt semblants. La diferencia recau en que en el Railes el control economic es mes dur. Els diners sempre escassegen, i a part hi ha molt pocs cubs, cosa que fa que a la mitat de la partida (ronda 4) casi que ja no pots passar cubs i per tant has de fer ciutats o industrialitzar les que hi ha per tal de poder seguir fent punts. El RRT,consisteix en fer trens en el "lejano oeste", i tot es mes a lo bestia, i ha mes cubs, mes ciutats i mes diners, tot es mes "a saco" i pots picar-te mes amb els altres; en el Railes es dificil picar-te per fer conexions doncs no hi ha ni ciutats suficients per fer-ho , ni cubs suficients, ni diners suficients. Un punt bo que te el RRT i no el Railes es que el RRT te cartes ocultes d'objectiu, això a mi m'agrada.

Conclusio final: dos grans jocs, pero de moment em decanto pel RRT. Segons els gamers de la BBG es al reves, doncs avui per avui puntuen millor el Railes.


Fins al proxima

1 comentari:

  1. Ricardo, no te preocupes que la próxima quedada tambien jugaremos al railes. Así podrás demostrar tus aptitudes construyendo vias de tren.....Ya me han dicho que tienes el juego de Tronos!!!!

    ResponElimina