diumenge, 12 de setembre del 2010

Partida a 6 al pilares de la tierra amb ampliació 11/09/2010

Bones gamers, ahir vam quedar 6 per fer una partideta. La idea era seguir promocionant els jocs de taula i agafar adeptes. Aquest cop venia el Jordi que repeteix, i el Lafu.

Aconseguirem convertir-los en gamers????


Al ser 6 les opcions per triar joc estaven més limitades. Teniem: alta tensión, railroad tycoon i pliares amb ampliació. El Gerard es va comprar l'ampliació del pilares i va ser el que vam triar.

El joc

Amb l'ampliació el pilares millora. Introdueix una nova forma d'escollir els mestres constructors on el primer de ser col.locat fa que el seu 3er mestre sigui l'últim. Afegeix també les creuades, que és una zona on pots enviar els treballadors a canvi de punts de victòria, i alguna coas més.

Les ventatges principals és que afegeix més zones al taulell on col·locar mestres constructors i la possibilitat de jugar amb fins a 6 jugadors.

La partida va anar tota molt igualada. Tot i tenir 2 encara-no-gamers a la taula, vam fer gairebé tots els mateixos punts.

El Lafu fa fer de vident, l'Anna generava molt tresor i sempre tenia ETTs, el Jordi anava de "bonachón" ja que no va utilitzar el poder de retornar un mestre constructor d'un altre a la bossa, el Gerard anava a les creuades, la Mònica feia una mica de tot, i l'Òscar tenia escultors.

La partida va acabar amb Mònica 43, Lafu 44, Jordi 45, Gerard 46, Anna 49 i Òscar 50.



Pros:

  • Joc realment molt bo. Regles senzilles. Pot ser utilitzat com a joc introductori amb una mica més de "xixa" que els jocs tipus aventureros al tren o catan, però fàcil d'entendre i jugar. 
  • L'ampliació fa que hi hagi més opcions. Millora el joc
  • Amb els mestres artesans hi ha menys aleatorietat al col.locar el 3er mestre artesà en ordre invers de com s'ha col.locat el primer mestre al taulell
  • Permet fer partides amb 5 o 6 jugadors
Contras:
  • És difícil fer partides a 6 jugadors, però penso que passa amb tots els jocs. Amb 6 jugadors es genera molt downtime i costa pensar estratègies després de la teva tirada, ja que entremig 5 jugadors faran coses i quan t'arribi a tu tot pot haver canviat molt.
  • És inevitable comparar-lo amb el Caylus. A mi m'agrada més el Caylus, més complexe i menys factor sort. Però lo dolent del Caylus i bo del Pilares és que al pilares parles de pedra, fusta, catedral, mestres constructors, etc. Mentre que al caylus parles de cubs blaus, roses, etc.
La meva nota per aquest joc és d'un 8.5


3 comentaris:

  1. Bona review i bones fotos.
    El Pilares millora amb la ampliacio, i es ideal jugar 4 amb la ampliacio. Tambe li poso un 8,5. Jugar 6 pero es pesat. No per ser el Pilares, sino la majoria de jocs. EL torn es fa etern i les partides s'allarguen moltissim. Ahir van ser mes de 3 hores!
    Proxima partida? Fa temps que no fem l'Agricola!

    ResponElimina
  2. i per cert.....l'Anna es va oblidar d'anar construint la catedral ...... imperdonable.... partida nul.la!

    ResponElimina
  3. Hola sóc el Lafu,

    Quan acabi de doner-me d'alta al Google i tota la pesca, ja em faré seguidor.

    Des del meu punt de vista inexpert puc afirmar que la partida va ser molt interessant i entretinguda. No me'n vaig adonar de les tres hores de partida.

    També fer esment a que el primer en estrenar el taulell d'expansió vaig ser jo, i com no amb les creuades. Molen les creuades!!

    ResponElimina